HYDRALOOP ANBEFALINGER

Andy Barnham

Norwich Storbritannien

Da vi fik en tilbygning til vores hus i 2007, installerede vi et opbevaringssystem til regnvand med en lagertank på 4000 liter. Vandet blev brugt til forsyning af vaskemaskinen og til toiletskyl, som et forsøg på at reducere vores vandforbrug og vandregning. 
Da vi gjorde husets sidste rum færdigt i 2018, havde de seneste par år været ret tørre, og vi havde fyldt tanken op med ledningsvand mindst en gang om måneden i de tørreste perioder. Vi besluttede at undersøge mulighederne for at behandle og genbruge vores grå spildevand. De fleste systemer omfattede enten store behandlingsanlæg, mere udgravning og anvendelse af kemikalier til behandlingen. Hydraloop var det eneste system på markedet, som var designet til indendørs installation i boliger og var kompakt nok til at kunne være i vores badeværelse i stueetagen. Ingen kemikalier i behandlingsprocessen og minimal vedligeholdelse  var også store fordele.
Vi valgte Hydraloop Xtra pga. de ekstra funktioner. Foruden vand fra brusebad/karbad behandler maskinen størstedelen af vandet fra vaskemaskinen og kan sende evt. overskydende genbrugsvand til opbevaring i haven. I vores tilfælde forsynes vores regnvandstank. Dette bruges så som reserve, når alt det genbrugte vand i Hydraloop er opbrugt i stedet for at bruge ledningsvand.
Vores Hydraloop blev installeret i november 2018, blev fuldt funktionsdygtigt i december og fungerer fint. Vi havde lidt begyndervanskeligheder med systemet, mest fordi vi valgte selv at installere et system, som var så nyt, at ingen i Storbritannien havde hørt om det – og slet ingen havde installeret et! Den hjælp, som vi har modtaget fra Arthur og hans Hydraloop team, har været enestående, de er ikke længere væk end en e-mail og har kunnet overvåge vores problemer, fordi maskinen er online. 
Jeg kan lide, at maskinen ser godt ud i rummet, og at jeg hurtigt kan se, hvilken fase den er i. Mobil appen giver mig også den mulighed på afstand og viser mig eller mine familiemedlemmer, hvor meget vand vi har til rådighed og har genbrugt i ugens eller månedens løb. Jeg synes, at Hydraloop er et fantastisk innovativt produkt, tilsyneladende det eneste, som henvender sig til dette marked og en god fremtidsinvestering.

 

Petra Verboom, Bed & Breakfast DeBoomInn

Baambrugge, Holland

"Hydraloop har været i brug i flere måneder nu, og jeg er helt tilfreds. Installationen blev fint udført af Arthur og en kollega. I begyndelsen skulle jeg lige vænne mig til apparatets lyde (boblende vand i bevægelse), men nu er det ikke en plage, men en hyggelig lyd. 
Jeg synes personligt, at det tilføjer en ekstra kvalitet til mit hjem og min bed & breakfast at bruge Hydraloop. Til daglig mærker man ikke nogen forskel på forsyningen af Hydraloop vand og almindeligt vandhanevand. Appen giver mig mulighed for at holde styr på, hvor meget vand jeg sparer dagligt/ugentligt/månedligt. Gæsterne kan også lide, at jeg fremviser og fortæller om det, og de synes, at det passer godt sammen med øko/sparekonceptet.
Hydraloop kan også bruges til at opsamle og genbruge mit vaskemaskinevand. Jeg kan ikke mærke nogen forskel på vaskeresultatet (pletter/lugt) sammenlignet med før. Jeg bruger den samme vaskemaskine, som jeg tidligere kun brugte til at vaske med ledningsvand. 
Jeg synes også, at Hydraloop har en passende størrelse. Den har samme størrelse som et stort køleskab og derfor kan den, efter min mening, bruges af alle husholdninger. Den eneste udfordring er, at vandledningsnettet i huset skal tilpasses til et sekundært/gråt spildevandssystem. Det var nemt for mig, fordi jeg fik udført en stor renovering af mit hus/bed & breakfast. 
Jeg håber, at nye bygninger være forberedt til et distributionsnetværk til gråt spildevand i fremtiden, så det vil blive nemmere for flere mennesker at installere Hydraloop systemet. Brugervenligheden er en stor fordel for mig.
Jeg kan varmt anbefale køb af et Hydraloop, hvis man gerne vil være en bevidst vandforbruger."

Jan Willem Schoonen

Leeuwarden, Holland

"Siden slutningen af 2018 har vi haft Hydraloop systemet installeret i vores hus. Når vi har venner på besøg, synes de, at det er et flot designet apparat. Samarbejdet med virksomheden Hydraloop er fremragende, og de ansatte ved meget. Gennemsnitligt sparer vi omkring 4.500 liter vand om måneden. En gang imellem tænder maskinen, og så begynder systemet at boble og pumpe, men det tager kun et par minutter. Vi oplever systemet som støjsvagt. Vi sover lige i nærheden, men det generer os ikke. Fordi vi skulle flytte ind i et nyt hus, havde vi ikke rigtig nogen fornemmelse af, hvad vores forventede vandforbrug var. Hvor var det godt at Hydraloop kunne opdage et løbende toilet! Toilettets svømmeventil var blevet undersøgt og udskiftet to gange. Men Hydraloop blev ved med at vise, at der var en utæthed! Jeg kunne ikke tro, at svømmeventilen stadig var problemet efter alt det, der var blevet gjort. Jeg kiggede selv på det, og svømmeventilen var faktisk slet ikke justeret ordentligt! Efter korrekt indstilling viste Hydraloop 10 minutter senere, at utætheden var væk. Hvis vi ikke havde vidst dette, kunne vi have spildt 10.000 liter vand eller mere om året, for på dette tidspunkt brugte den utætte svømmeventil alt Hydraloop vandet og dermed mindst 100 liter/dag. Min kone og jeg bor sammen med vores 3 små børn og genbruger gennemsnitligt 100 liter om dagen til toiletter og vaskemaskine. Vi synes, at vandet ser klart ud, og det lugter ikke. Appen giver mulighed for at holde godt øje med, hvor mange liter der er sparet, hvilket faktisk er lidt vanedannende. Jeg tjekker regelmæssigt, hvor meget vi har sparet og håber at Hydraloop appen vil få endnu flere funktioner i fremtiden, så man kan bruge systemet endnu bedre eller kan se/gemme endnu flere anvendelsesoplysninger. På denne måde kunne man tilslutte den til et ”smart home”system. Appen fungerer perfekt for os begge på både iPhone og Android. Man skal bare læse manualen før parringen. Så gør Hydraloop lige, hvad det skal uden besvær. 

Vil du gerne spare en masse vand, vil du gøre verden omkring dig lidt bedre eller vil du bare reducere dit økologiske fodaftryk? Få dig et Hydraloop!"

Graham Radford

Cape Town,

Sydafrika

"Vi fik installeret det første Hydraloop i Sydafrika sidst i 2018 under den værste tørke her i Cape Town i mere end 100 år – faktisk var vi kun et par måneder fra 'dag nul' – den dag, hvor vandhanerne blev tørre. Før installationen tog vi vores 2 minutters brusebad stående i et 'babybadekar' for at opsamle vandet, som så blev brugt til toiletskylning, hvilket var noget vi kun gjorde, når det var absolut nødvendigt. Det er en stor lettelse, at vi ikke skal leve sådan længere. Nu kan vi trøste os med, at bruse- og badevandet genbrugs og behandles, så det kan bruges til toiletskylning og til vaskemaskinen. Det er problemløst, fordi vi ikke skal gøre andet end at tjekke appen af og til for at sikre, at der er nok genbrugsvand. Vi skal faktisk ikke vedligeholde noget.

 

Efter alt det vi har været igennem, kan vi varmt anbefale systemet. Efter vores mening bør et Hydraloop (eller lignende systemer, hvis de findes) være et krav til nybyggerier i vores land og alle andre lande, som er udsat for mangel på denne dyrebare ressource. 

Vær vandklog!"

 

Aty Steenstra & Luuk Jeeninga

Leeuwarden, Holland

I 2017 købte vi vores ny energiproducerende hus med en ide om at bo der sammen med vores to sønner fra 2018 og frem. Uden gas og klar til fremtiden! I forbindelse med købet af dette energieffektive hus fik vi også tilbudt et Hydraloop system, som gjorde os i stand til at rense det brugte brusebadsvand og bruge igen det til toiletskyl og også til vaskemaskinen. Det er meget vigtigt for os at bruge drikkevand sparsomt og bevidst. Den omstændighed, at vi var nogle af de første brugere af Hydraloop i april 2018, afskrækkede os ikke. Hydraloop virker uden problemer og sikrer, at vi kan bruge genbrugsvand hver dag. Vi er stolte brugere af Hydraloop.